MSTS Wordt Eerste FinTech Bedrijf om Goedgekeurd te worden als Europese Elektronische Tolheffingsdiensten (EETS) Leverancier

RIJSWIJK, Nederland, 12 februari 2019 /PRNewswire/ — MSTS, een wereldwijde B2B betaling- en kredietoplossing leverancier, heeft vandaag aangekondigd dat zijn MSTS Tolls afdeling geregistreerd staat als Europese Elektronische Tolheffingsdienst (EETS) leverancier.

Als eerste Fin Tech bedrijf, en zevende algemene leverancier, dat sinds zijn oprichting in 2012  naar de goedkeuring van de EETS streeft, zal MSTS aanpasbare hardware en softwareoplossingen leveren om transportbedrijven in Europa te ondersteunen en een eigen EETS tolheffingsdoos uit te geven.

MSTS Tolls, met meer dan 30 jaar tolheffingservaring, beheert heffingskaarten, verzekert betalingen en contracten met meer dan 20 Europese tolexploitanten, waardoor transportbedrijven zich op hun bedrijf kunnen concentreren: transport. Door gebruik te maken van MSTS EETS-conforme toll boxes met back-end betalingsverwerking, kunnen transportbeheerders eenvoudig betalingen beheren via een eigen gebruikersvriendelijke klantportaal met mobiele functionaliteiten. MSTS zal ook zijn oplossing als white label oplossing aan partners aanbieden.

‘Wij brengen met onze EETS oplossing een technology-first, rondom de consument ontwikkeld en innoverende benadering aan vervoerbedrijven en aan onze partners,’ zegt Inez Berkhof, VP EMEA, MSTS.

Brandon Spear, MSTS president, zegt: ‘Een volledige geïmplementeerde EETS zal het hele landschap van de manier waarop tolheffing wordt beheerd in Europa veranderen. De Europese Commissie heeft de behoefte erkend aan technologische innovatie in een ruimte die vooral ingenomen werd overheidssubsidies die tolheffingsmogelijkheden slechts op een lokale schaal bieden. Wij begrijpen de fijnmazige en complexe behoeftes van transportbeheer vanuit onze meer dan 30-jarige ervaring in de vervoersindustrie, en wij maken gebruik van technologie om op een aantal moeilijke tolheffingsgerelateerde vragen oplossingen te bieden.’

EETS is momenteel in meerdere tolheffingsgebieden actief: Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen A4, Hongarije en Spanje. In de toekomst zal het heel Europa omvatten. De 30-jarige expertise in tolheffing van MSTS, en zijn focus op technologie, hebben meegedragen aan de creatie van een industrie-leidende oplossing en de nieuwste OBU voor alle EETS-conforme tolheffingsgebieden.

Om meer te leren over de vervoersindustrie en de tolheffingsoplossingen van MSTS, bezoek https://www.multiservicetolls.com/.

Over MSTS:

MSTS is een financiële technologie onderneming, dat wereldwijd met B2B bedrijven samenwerkt  op het gebied van vervoer, productie, distributie en e-handel. De Credit as a Service oplossing van MSTS versnelt de handel van bedrijven door betalingen en A/R processen te stroomlijnen . Ten behoeve van zijn klanten behandelt MSTS jaarlijks $5 miljard aan transacties en verzamelt maandelijks $370 miljoen. MSTS, een volle dochteronderneming van World Fuel Services Corporation, heeft 40 jaar ervaring in het verzekeren van ondernemingen voor krediet en faciliteert transacties voor zijn klanten in meer dan 190 landen en regio”s.

MSTS Tolls zal EETS-conforme hardware en softwareoplossingen leveren voor transportbedrijven in Europa